Betöltés

Közösségi futással támogatták a Felelős Gasztrohős Alapítványt az Accor Magyarország dolgozói

Az Accor Magyarország újból aktív szereplőként vett részt egy maratoni futóversenyen. A vállalat ezúttal az áprilisi Vivicitta Félmaratonon képviseltette magát több, mint 150 munkatársával. A felkészülés során összegyűjtött több ezer kilóméter pénzadomány formájában a Felelős Gasztrohős Alapítványnak kerül felajánlásra, összhangban a vállalat alapvető célkitűzéseivel.
Az Accor Magyarország és a Felelős Gasztrohős Alapítvány idén először működik együtt egy közös jótékonysági kezdeményezés keretében. Az Accor munkatársai rendszeresen indulnak futóversenyeken, melyeket jótékonysági akcióval kötnek egybe, amit a vállalat kiemelten támogat és népszerűsít. A vállalaton belüli támogatás keretében a munkatársak a felkészülési szakaszban kilométereket gyűjtenek, melyek pénzadomány formájában kerülnek a támogatott szervezethez. Az áprilisi félmaratonra való felkészüléssel a vállalat munkatársai a Felelős Gasztrohős Alapítvány számára gyűjtik a kilométereket.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja az egészséges és fenntartható élelmiszer-fogyasztás népszerűsítése és terjesztése minél szélesebb körben. Vallják, hogy mindenki egészségesebbé teheti étkezéseit, ha az ételek elkészítésénél törekszik a környezetbarát megoldásokra és a helyi, szezonális alapanyagok használatára. Ezzel nem csak saját és családunk egészségéhez, hanem bolygónk jövőjéhez is hozzájárulhatunk. Ahogy mondják, mindenkiben ott van a hős, és így mindenki képes megváltoztatni a világot „falatról-falatra.”

Az alapítvány célkitűzései teljes mértékben összhangban állnak az Accor felelős élelmiszer-gazdálkodást érintő vállalásaival, a vállalat „Acting here – Planet 21” programjának megfelelően. E program legfőbb célja, hogy 2020-ra átalakuljon szállodáinak világa, a pozitív vendéglátás és a fenntartható fejlődés jegyében.

Ennek érdekében az április 14-i félmaratont követően kerül megrendezésre az Accor munkatársai és hozzátartozói számára a „Planet 21 és Családi Nap” a budapesti Gesztenyés-kertben. A vállalat nem titkolt célja, hogy különböző interaktív játékok, workshopok keretében már a legkisebbek is elsajátíthassanak olyan tudást, amely formálja világukat, s amivel ők maguk is hozzá tudnak járulni a közös célkitűzéshez, másrészt ezek az élmények nagy mértékben elősegítik a még erősebb csapatszellem kialakítását.

A Felelős Gasztrohős Alapítványnak gyűjtött támogatáshoz idén is hozzájárulnak az Accor központi beszállító partnerei, így az ALD Automotive Magyarország Autópark-kezelő és Finanszírozó Kft., az In-Kal Zrt., a Helit Kereskedelmi Kft., az AG Foods Hungary Kft., a Budapest Bortársaság Kft. és a Macro Air Légtechnika Kft. A METRO Kereskedelmi Kft. pedig a vállalat futói számára biztosította a frissítő reggeli alapanyagait.
Vissza