Betöltés

Társadalmi felelősségvállalás

Kötelességünknek érezzük, hogy a lehető legnagyobb mértékben kivegyük részünket a fenntartható fejlődés által támasztott feladatokból. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a társadalom lehető legszélesebb körének adjunk biztonságot, esélyt és lehetőséget. Ezeket célokat szolgálják a társadalmi felelősségvállalást szolgáló programjaink.

Fogyatékosság-barát munkahely

Nagy büszkeség és öröm számunkra, hogy vállalatunk 2017-ben már harmadik alkalommal nyerte el a Fogyatékos-barát Munkahely címet a nagyvállalati kategóriában. A Fogyatékos-barát Munkahely elismerésre azok a munkáltatók pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. 2017-ben vállalatunk a „Vezetés és stratégia” kategóriában különdíjban részesült, mivel ma egyedülálló módon, stratégiai szinten foglalkozunk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával.

Emellett minden évben többször is sok-sok kilométert futunk különböző futóversenyeken és azokat megelőzően azért, hogy támogathassunk olyan szervezeteket, amelyeknek célja a megváltozott munkaképességű társaink életének segítése, könnyebbé tétele.

Acting Here - Planet 21

Az Acting Here - Planet 21 programunkkal aktívan részt veszünk a fenntartható fejlődés folyamatában. Mert vendégek millióiról gondoskodunk, mert minden hotelünk egy bolygó, és mert minden tett számít. A célunk? Hogy új utat nyissunk a pozitív vendégfogadás felé mindenhol, ahol jelen vagyunk, és meghívjuk a világot arra, hogy csatlakozzon hozzánk a jövőre való jobb felkészülésben.

Hogy ez konkrétan mit jelent?

Több, mint 500.000 vendég elszállásolása naponta a Földünkre is nagy hatással van, s ezért a mi felelősségünk, hogy a fenntarthatóság és bolygónk védelme érdekében a lehető legtöbbet megtegyük. Ennek érdekében mind munkavállalóink, mind pedig vendégeink megtapasztalhatják elköteleződésünket annak érdekében, hogy Földünk még sok utánunk jövő generáció otthona lehessen. Ezért vállaljuk, hogy:

  • minden percben ültetünk egy fát az erdősítési programunknak köszönhetően
  • 30%-kal kevesebb étel kerül kidobásra 2020-ig.
  • az összes szállodánk alacsony szén-dioxid kibocsátású épület less 2020-ig.
  • 1000 zöldéses kertet telepítünk 2020-ig.
  • szállodaigazgatóink 35%-a nő lesz 2020-ig.
  • folytatjuk a gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni programban

Solidarity – a szívből jövő vendéglátás

Földünkön 836 millió ember él mélyszegénységben. 103 millió ember él írástudatlanul. A fejlődő országokban ötből egy ember kevesebb, mint ötszáz forintból él naponta.

A „Solidarity Accor” bátorítja a munkatársak részvételét a társadalmi és mély gazdasági bizonytalanságban élő kirekesztett emberek megsegítésében.
A fő cél, hogy ezeket az embereket különböző projetkek támogatásán keresztül munkához és így megélhetéshez segítsük olyan országokban, ahol az Accor jelen van. Ez egyfelől az oktatás fejlesztésén keresztül érhető el elsősorban, másfelől pedig a gazdasági fejlődés elősegítésén keresztül.
Végül támogatást olyan közösségeknek is, amelyek valamilyen humanitárius katasztrófa elszenvedői voltak, s így azonnali segítségre és támogatásra szorulnak.

Riise

2018 októberében indult útjára az Accor Riise programja, melynek célja a diverzitás még eredményesebb képviseletéért és terjesztéséért. A két ‘i’ betű a program nevében azt hivatott szimbolizálni, hogy vállalatunknák a nők és a férfiak egyenlő részben vesznek részt a tudás megosztásában, a sztereotípiák elleni fellépésben és a szolidaritás és tolerancia melletti kiállásban. Célunk egyrészt, hogy különböző kampányokkal, workshop-okkal és konferenciákkal felhívjuk a figyelmet társadalmunk égető problémáira, másrészt pedig, hogy egyre elfogadóbb és befogadóbb munkahely legyünk.